Wednesday, February 27, 2013

Paste cu fructe de mare

In sfarsit reusesc sa impartasesc cu voi reteta mea preferata!!! As putea sa pap Paste cu fructe de mare de 3 ori pe saptamana pentru tot restul vietii mele, mai ales pentru ca am intrat in posesia celei mai delicioase si reusite retete. Pentru asta trebuie sa ii multumesc maestrului Vio Papu. Un bucatar desavarsit care, pe langa faptul  ca mi-a spus reteta, m-a si lasat sa asist in bucataria Restaurantului Vecchio 1812, astfel incat sa devin un bun invatacel. :-)

Ingrediente :

  • Midii
  • Creveti
  • Calamar
  • Linguini sau Bavette
  • Unt
  • Vin alb
  • Rosii decojite
  • Ceapa
  • Usturoi
  • Sare
  • Piper



Hai la treaba !!!

   Primul pas pe care trebuie sa il faceti este sa puneti midiile intr-un bol cu apa rece   vreo 10 minute, dupa care trebuie sa le spalati si sa rupeti mustatile . Nu vreau sa va plictisesc aici cu asta asa ca o sa gasiti pe google si pe youtube descrieri si chiar video pt cei care inca nu am gatit midii.

  Un lucru fff important de stiut este ca midiile deschise trebuiesc aruncate si cele care dupa gatit nu s-au deschis la fel !

  Urmatorul pas este sa puneti pastele la fiert . Mie personal nu imi plac al dente, le fierb cam 7-8 minute , pt ca la sfarsit pun pastele peste sos si le mai las pe foc cam 2 minute sa intre si sosul in ele.


  
   Eu sunt foarte organizata in bucatarie si de obiect incerc sa ma organizez inainte sa  incep sa gatesc. In timp ce fierb pastele ma ocup de spalatul crevetilor si al calamarului si de taiat ceapa si de pisat usturoiul. Incercati sa lasati cateva minute crevetii si calamarul spalat pe un servetel care sa absoarba apa . Stiu ca nu vreti sa sara uleiul si sa murdariti bucataria sau sa va ardeti.


   Puneti o tigaie mare la incins pentru fructe si sos si inca una micuta pentru ceapa si usturoi. Vio m-a invatat sa pun ceapa si usturoiul la topit la foc fff mic, separat. La inceput l-am ascultat, dupa care le puneam toate in tigaie din comoditate...Nu va recomand. Acum confirm si eu ca nu e aceeasi treaba si gustul difera. 


   Nu uitati focul trebuie sa fie fff mic. NU TREBUIE SA LE CALITI CI SA LE TOPITI. 


    Crevetii si calamarul in schimb, trebuiesc trasi la tigaie la foc mare cateva     minute. 
    Scoicile se pun dupa vreo 5 minute pentru ca ele se fac mult mai repede.


           Aveti grija sa nu se lipeasca de tigaie. 


    Turnati 150 de ml de vin peste fructele de mare si mai lasati-le pe foc 2 minute sa fiarba in vin. 

 Dupa ce puneti vinul luati ceapa si usturoiul de pe foc.

    Cam asa ar trebui sa arate! Sa nu uitati de paste. Dupa ce ati scurs pastele, taiati cateva feliute de unt  si puneti-le peste pastele fierbinti.

    Puneti rosiile decojite peste fructe si incercati sa amestecati ''aruncand ''tigaia asa cum aruncam clatitele :-))

    Urmatorul pas este sa puneti ceapa si usturoiul ''amestecand'' in acelasi mod.


    Imediat dupa ce ati pus ceapa puneti cam 20 de grame de unt / portie. Eu fac aproximativ 3 portii. Dupa ce s-au omogenizat ingredientele punem pastele peste sos si le mai lasam 2 minute.


Va asigur ca este o reteta senzationala si usor de preparat. 






  POFTA BUNA  !

5 comments:

  1. Ce pot spune, dacă gustul este precum arată, cu siguranță merită încercată rețeta.

    www.zadinblog.com

    ReplyDelete
  2. I can't cook at all!
    What a interesting food :D

    PUTRIVALENTINALIM.BLOGSPOT.COM

    ReplyDelete
  3. Multumesc pentru reteta! Am facut-o cu fructe de mare congelate si a fost foarte buna.

    ReplyDelete
  4. si eu tot cu fructe de mare si a iesit super delicioasa!

    ReplyDelete