Monday, December 17, 2012

Let's do some cooking !

   De cand sunt ''posesoarea'' acestui minunat blog ma gandesc zilnic la ce vreau sa impart cu voi. Sunt mai zgarcita eu asa dar, azi m-ati prins intr-o pasa buna si o sa va invat sa gatiti ceva foaarteee Yammy si rapid.
    Cand vine vorba de gatit sunt ca un copilas intr-un magazin plin cu dulciuri. Imi sclipesc ochisorii si am pe fata un zambet care iese din cadru. Gatesc orice, oricand pentru oricine imi calca pragul casei.
    Putini stiu ca eu sunt ardeleanca. Imi place sa gatesc ardeleneste insa gatesc si foarte multe fructe de mare.
     Azi am ales sa fac Pui invelit in bacon si tavalit prin zahar brun cu Mazare in sos alb  :-)

Sa incepem gatitul. Ingredientele sunt:
  • Mazare 700 g
  • Smantana vegetala o cutie mica
  • Lapte 250 ml
  • Smantana 2 linguri
  • Piept de pui 1
  • Bacon
  • Unt
  • Faina 1 lingura
  • 1 ceapa
  • 4 catei de usturoi
  • Zahar brun
  • Sare
  • Piper 
 Recomand sa incepeti cu puiul pentru ca aveti timp suficient sa faceti mazarea cat timp acesta se rumeneste la cuptor.


Incalziti cuptorul la 180 de grade.
Taiati pieptul de pui in bucatele mici, mie imi ies aproximativ 16 bucatele de pui. Rulati fiecare bucatica in bacon dar, strict cat se uneste baconul si prindeti-l cu scobitori. Tavaliti ruloul prin zahar brun si asezati-l pe tava. Puneti tava cu bucatelele de pui in cuptor pentru 35 de minute . Depinde de cuptorul fiecaruia, insa dupa perioada aceasta urmariti foarte atent evolutia puiului pentru ca se arde foarte usor datorita zaharului.
Arata atat de bine bucatelele de pui incat iti vine sa le mananci asa.








Mazarea in sos alb :

Se taie foarte marunt ceapa si usturoiul si se pun la calit in unt.
Dupa ce se rumenesc ceapa si usuroiul se adauga  smantana, laptele si faina.Se lasa la foc 2 minute ,timp in care se mai amesteca si punem smantana vegetala . Dupa cam 4 minute se pune mazarea si se tine pe foc min inca 15 minute. Aveti grija ce oala folositi ca sa nu se lipeasca de fund. La sfarsit puneti sare si piper.


                                        A fost delicios ! Pofta buna !






                Sa imi spuneti cum v-a iesit :-)


4 comments:

  1. arata fff bn, felicitari!
    ma bucur ca ti-ai creat un blog, o sa te "citesc" cu drag :P
    daca tot iti place sa gatesti sper sa ne incanti si cu retete raw vegan :)
    iti doresc sarbatori fericite, multe binecuvantari si impliniri! :D

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. Multumesc !!! A fost mai bun decat arata! Maine pun gogosi ! sa fii pe faza! Multumesc mult de tot pentru urari!La fel si tie !!! te pup

    ReplyDelete