Tuesday, March 26, 2013

Minunatie in bucatarie: Tagliatelle cu pui si ciuperci in 10 minute !!!

Ok ok ok....si acum o incepeti sa va plangeti: fie ca nu aveti timp, fie ca nu stiti sa gatiti! Hai sa mai taiem putin din lene, sa mai adaugam putina vointa si treaba e gata! Credeti-ma ca sunt cel putin la fel de ocupata ca si voi! Are tata o vorba de duh : ''Nu stii??? Iti aratam ! Nu poti ??? Te ajutam ! Nu vrei???  Te obligam !
 :-)))))

Cred ca o sa rezolv cu usurinta obiectiile voastre pentru ca va arat pas cu pas cum puteti sa gatiti intr-un timp record niste paste senzationale, exact ca si cele pe care le comandati la restaurante !



In general folosesc cam doua tipuri de paste : bavette pt pastele cu sos rosu si fructe de mare si tagliatelle pentru cele cu sos alb. Facusem o supica de pui in care am pus un piept de pui foarte mare cu os si pentru ca in bucatarie nu se arunca nimic, am decis sa fac aceste paste in care sa pun pieptul de pui


 Ingrediente :         

  • Tagliatelle
  • Ciuperci
  • Piept de pui
  • Smantana vegetala Hopla 400 ml
  • Gorgonzola
  • Brie
  • Parmezan
  • Ulei de masline
  • Piper
  • Sare



Nu este obigatoriu sa puneti branzeturi daca nu aveti acasa. Eu de obicei adaptez retele in functie de ce am. Oricum sosul o sa fie incredibil de bun si fara ele.


 1. Puneti pastele la fiert in apa clocotita cu sare si ulei de masline. O sa aveti timp suficient pana fierbe apa si se fierb pastele sa pregatiti restul ingredientelor.


   2. Spalati si curatati ciupercile. Eu pastrez si codita, doar tai putin capatul. Taiati ciupercile si puiul felii.

3. Caliti ciupercile in putin ulei si adaugati bucatile de pui. Eu am preparat un ulei picant cu usturoi si piper in 3 culori, genial, despre care o sa va scriu in postarile viitoare.


4. Turnati smantana vegetala Hopla. Eu am incercat si cu o cutiuta de 200 de ml insa, nu a ajuns ! Cu 2 cutii sosul este suficient pt 2 persoane. Nu va faceti griji in privinta caloriiilor pt ca este degresata si nu contine conservanti.


5. Puneti branzeturile dupa aproximativ 2 minute.


5. Scoateti pastele. Eu obisnuiesc sa pun cateva feliute de unt peste pastele fierbinti. Aroma este criminala....

   6.Tot ce va mai ramane de facut este puneti sare si piper si sa amestecati sosul cu pastele


Pofta buna !

  Va asigur ca nu aveti cum sa dati gres cu acest preparat indiferent cat de antitalent sunteti in bucatarie. :-)))))


Love, Adelina.

7 comments:

  1. frumos, o sa incerc si eu, multumesc de reteta Adelina !

    ReplyDelete
  2. super reteta, eu ador pastele cu ciuperci asa ca mersi de sfat!

    ReplyDelete
  3. super reteta, eu ador pastele cu ciuperci asa ca mersi de sfat!

    ReplyDelete
  4. mmm,ce bine arata,mi-ai facut pofta :D sigur am sa o incerc si eu

    ReplyDelete
  5. am apa in gura, arata ff bine, nici nu vreau sa ma gandesc la gust...trebuie sa le fac si eu, sper sa arate ca si ale tale:P

    ReplyDelete
  6. Arata superb !!! De cand caut o reteta perfecta ! Astazi o incerc :)

    ReplyDelete
  7. Am facut si eu azi reteta ta ! Mi-a iesit super bun! Te pup

    ReplyDelete